Kraftig regn og snøsmelting gir flomfare i flere fylker

Store mengder nedbør skapte problemer flere steder torsdag. Her fra nederst i Maridalsveien i Oslo.
Store mengder nedbør skapte problemer flere steder torsdag. Her fra nederst i Maridalsveien i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kraftige regnbyger fører til fare for flom i Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal og Trøndelag. I Nordland blir det varmere og dermed kraftig snøsmelting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har utstedt flomvarsel på gult nivå for disse fylkene.

I Nordland stiger temperaturen kraftig fredag, noe som fører til økt snøsmelting. På det meste er det ventet snøsmelting på et nivå som tilsvarer 40–50 millimeter nedbør i døgnet, ifølge varsom.no.

Det kan i tillegg komme byger, spesielt i indre strøk.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Kraftig snøsmelting vil føre til økt vannføring i vassdrag.

I Hedmark og Oppland er det ventet fortsatt kraftige byger som vil føre til raskt økende vannføring i små vassdrag. Samtidig er det ventet kraftig snøsmelting i fjellområder hvor det fortatt ligger snø.

Det ventes oversvømmelser og erosjon i bekker og i mindre vassdrag, samt oversvømmelser i urbane områder der bygene treffer.

Torsdag skapte kraftige regnbyger problemer flere steder i Sør-Norge. Dette værsystemet har nå flyttet seg nordover og vil gi nedbør nord på Østlandet og sør i Trøndelag. Lokalt kan det komme 30 til 40 millimeter i døgnet.

Aktuelt: Titusenvis ble strømløse som følge av tordenværet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden