Supplyskip traff Statfjord A-plattformen – personell evakuert

Livbåtstasjonen på Statfjord A-plattformen ble skadd i et sammenstøt med Supplyfartøyet PSV Sjøborg i Nordsjøen. Det var 276 personer om bord på plattformen og 12 om bord på supplyskipet. Ingen skal ha blitt skadd.
Livbåtstasjonen på Statfjord A-plattformen ble skadd i et sammenstøt med Supplyfartøyet PSV Sjøborg i Nordsjøen. Det var 276 personer om bord på plattformen og 12 om bord på supplyskipet. Ingen skal ha blitt skadd. Foto: Equinor / NTB scanpix

Store deler av personellet om bord på Statfjord A ble evakuert etter at et supplyskip traff plattformen natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statfjord A er i revisjonsstans, og det var derfor ikke produksjon på plattformen da hendelsen skjedde klokka 1.55.

Det nesten 80 meter lange supplyfartøyet PSV Sjøborg var i gang med å laste opp ferskvann og hadde tolv personer om bord da det kom ut av posisjon og støtte sammen med plattformen, opplyser Equinor.

Det er ennå for tidlig å få oversikt over skadeomfanget, men det er på det rene at supplyskipet traff rammeverket til en livbåtstasjon og at flere livbåter fikk skader. Det er bakgrunnen for at det ble bestemt å evakuere personell fra plattformen.

Evakuerte personell

Equinor har mønstret sin beredskapsorganisasjon for å bistå plattformen og avklare omfanget av sammenstøtet.

– To søk og redningshelikopter (SAR) samt et helikopter fra Hovedredningssentralen har natt til fredag fløyet folk fra Statfjord A til Statfjord B og C, og Gullfaks A. Områdeberedskapsfartøyet Stril Herkules er på feltet og bistår installasjonen med å avklare skadeomfanget, opplyser Equinor.

Totalt er 218 av plattformens personell på 276 personer evakuert fra Statfjord A.

Ingen skadde om bord

PSV Sjøborg er på vei til land på Mongstad for egen maskin etter sammenstøtet.

Skipet eies av Skansi Offshore på Færøyene og jobber hovedsakelig på norsk side av Nordsjøen, men har også hatt oppdrag i britisk sektor, i Aberdeen og i Nederland etter at det ble sjøsatt i 2011.

– Ingen av de om bord har fått skader, heldigvis. Vi har heller ikke fått skader på skroget. Vi vet ikke hvorfor vi kom ut av posisjon og vil undersøke dette grundig. Det var ikke dårlig vær i området i natt, sier administrerende direktør Jens Meinhard Rasmussen i Skansi til NRK.

Ifølge Stavanger Aftenblad vil politiet opprette en undersøkelsessak etter sammenstøtet.

Personvernpolicy