Russer siktet for drapsforsøk varetektsfengles i fire uker

<p></p><p>Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix</p>
Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i Oslo tirsdag, samtykker til varetektsfengsling, men erkjenner ikke straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, en russisk statsborger i 30-årene, er siktet for drapsforsøk etter at en filippinsk mann ble knivstukket tirsdag. Torsdag ettermiddag ble den siktede varetektsfengslet, skriver Dagbladet.

Mannens forsvarer, advokat Per Bjørnar Hegelstad, opplyste til VG tidligere torsdag at den siktede ikke husker hva som skjedde.

– Spørsmålet om tilregnelighet er sentralt, sier Hegelstad.

Siden mannen har samtykket til varetektsfengsling, ble det avgjort i en såkalt kontorforretning, altså uten at partene møtte i retten.

Den siktede blir ivaretatt av helsepersonell, og det har ennå ikke vær mulig å gjennomføre avhør på grunn av helsetilstanden hans.

–Vi ønsker å få avhørt ham så fort som mulig, men det er per nå ikke avtalt noe tidspunkt, sier Anne Alræk Solem, leder av seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til NTB.

Knivstikkingen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen.

Offeret ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Han fikk en punktert lunge, men er utenfor livsfare.

I tillegg har fem personer som følte seg truet, levert inn anmeldelser i forbindelse med knivstikkingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden