Venstre: – Vi står ved regjeringserklæringen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstres parlamentariske leder Terje Breivik gjør det klart at partiet står ved regjeringserklæringen og forventer at Fremskrittspartiet gjør det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Byvekstavtalene er en viktig del av regjeringserklæringen. Byvekstavtalene og satsingen på kollektivtrafikk har gitt renere luft, mindre kø og lavere klimautslipp. Det har gitt bedre byer å leve, bo og jobbe i, sier han i en kommentar til NTB etter Frps ekstraordinære landsstyremøte om bompengesaken onsdag.

Han påpeker at Venstre i regjeringsplattformen har fått gjennomslag for en ambisiøs klimapolitikk med et historisk høyt klimamål.

– Vi har fått gjennomslag for en historisk satsing på og utbygging av jernbane og kollektivtrafikk. Vi har femdoblet satsingen på kollektivtrafikk siden 2013 og har i år bevilget 3,7 milliarder kroner til byvekstavtaler og belønningsordningen for kollektivtrafikk i de ni største byene, sier Breivik.

Videre understreker han at regjeringserklæringen fastslår fortsatt utbygging av effektive løsninger for kollektivtransport, for gående og syklister i byområdene gjennom etablering av byvekstavtaler og belønningsordninger.