Landsstyret ga Frp-ledelsen marsjordre i bompengesaken

Video: Siv Jensen og Sylvi Listhaug møtte pressen etter det ekstraordinære landsstyremøtet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et samlet Frp-landsstyre ga onsdag partiets ledelse klar beskjed om å sette seg med de tre øvrige regjeringspartiene for å få mer gjennomslag i bompengesaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært et godt, men svært krevende landsstyremøte. Vi er enige om å jobbe for å få mer gjennomslag og fikk tydelige tilbakemeldinger. Vi må få mer gjennomslag, sa partileder Siv Jensen på en pressebrifing etter møtet i Oslo onsdag kveld.

Landsstyret samlet seg om flere kravpunkter ledelsen skal ta med seg til de andre regjeringspartiene:

  • Stoppe nye bypakker
  • Kutte kostnader i eksisterende pakker
  • Slette bompengegjeld
  • Fortsatt være tydelig i mot veiprising

– Vi skal arbeide for å få til et resultat. Vi skal gjøre jobben på vegne av landsstyret. Når vi har et resultat, vil vi gå tilbake til landsstyret. Vi har fått en marsjordre, og den er vi villig til å følge, sa Jensen.

Les også: Steilt mellom Venstre og Frp før krisemøte

– En ensom kamp

Partilederen karakteriserte onsdagens diskusjon som grundig.

– Vi vil alltid være det partiet som holder bompengekostnadene nede for landets bilister. Vi må realisere en del av det vi fikk gjennomslag for i Granavolden-plattformen så fort som mulig, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Siv Jensen og Sylvi Listhaug (i bakgrunnen) etter FrPs ekstraordinære landsmøte om bompenger onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Siv Jensen og Sylvi Listhaug (i bakgrunnen) etter FrPs ekstraordinære landsmøte om bompenger onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Samtidig som partiet står bak regjeringens politikk, sa Jensen at Fremskrittspartiet nå jobber for nye gjennomslag.

Hun regner med at det blir krevende forhandlinger med de andre partiene.

– Vi følger opp de vedtakene vi står bak. Du skal kunne kjøre gratis på sideveier. Ingenting har forandret seg siden Granavolden-plattformen. Det som har forandret seg, er at folk der ute mener at belastningen er blitt for stor. Det er jeg glad for. Så langt har dette vært en ensom kamp for oss, sa Frp-leder Siv Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Oslo Frp uten valgkampleder tre måneder før kommunevalget

– I konflikt med seg selv

Venstre og KrF varsler at hun vil få en tøff jobb. Partiene slår fast at det ikke er aktuelt å gjøre endringer i regjeringsavtalen. Venstres parlamentariske leder Terje Breivik gjør det også klart at partiet står ved regjeringserklæringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Byvekstavtalene er en viktig del av regjeringserklæringen. Byvekstavtalene og satsingen på kollektivtrafikk har gitt renere luft, mindre kø og lavere klimautslipp, sier han.

Ap-leder Jonas Gahr Store mener Granavoldplattformen har mistet troverdighet, ettersom Frps krav bryter med det partiene allerede har blitt enige om.

– Vi har en regjering i åpen konflikt med seg selv. Etter fire timers møte fremmer Frp krav, og før blekket er tørt svarer regjeringspartner Venstre nei til alt. Det sier egentlig sitt, sier Støre til Dagbladet.

– Akutt situasjon

Før krisemøtet onsdag uttalte Frps Hans Andreas Limi at man må være politisk blind for ikke å ha fått med seg bompengeopprøret, men advarte mot å krisemaksimere situasjonen for Frp.

– Det er en akutt situasjon der ute nå, sa Limi til mediene.

Men mens Limi viser til en pågående prosess og forhandlinger mellom Frp og regjeringspartnerne, gir Venstre klar beskjed om at partiet ikke har en eneste bompengeseier å gi Frp.

– Jeg er ikke ukjent med at Venstre posisjonerer seg foran forhandlinger. Det har jeg vært med på flere ganger. Men vi har tross alt fått til gode løsninger tidligere, sa han.