23-åring dømt til fire og et halvt års fengsel for sovevoldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 23 år gammel mann fra Bærum er dømt til fire og et halvt år fengsel for en sovevoldtekt, samt seksuell omgang med tre andre 15-åringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han må også betale 175.000 kroner i oppreisning til jenta som ble voldtatt og til sammen 140.000 kroner til de tre andre jentene.

Voldtekten skjedde etter en fest i januar 2016 der jenta ble skjenket rusbrus og vodka. I ettertid er hun plaget med posttraumatisk stressyndrom knyttet til overgrepet.

– Tiltaltes forklaring fremstår lite troverdig, mens retten finner fornærmedes forklaring som selvopplevd, skriver tingrettsdommer Trond Mangseth i dommen ifølge Budstikka.

Retten legger også vekt på at 23-åringen dagen etter ville ha «high five» fra to kamerater da han fortalte at han hadde hatt seksuell omgang med fornærmede.

– De to andre syntes ikke at samleie med mindreårige var noe å skryte av, og var ikke med på «high five», skriver Mangseth.

Ingen av 15-åringene som hadde seksuell omgang med 23-åringen anmeldte ham for dette.

– En av dem trodde hun hadde gjort noe galt, fordi hun var under 16 år, og har prøvd å fortrenge hendelsen, skriver dommeren.

Retten mener straffen burde være fem år, men gir rabatt for tre tilståelser for seksuell omgang og lang saksbehandlingstid.