Lørenskog-forsvinningen inn i analysefase

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018.
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Foto: Privat / NTB scanpix

Politiets etterforskning av forsvinningssaken i Lørenskog er nå over i en fase med analytisk tilnærming. Anne-Elisabeth Hagen har nå vært savnet i åtte måneder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har vært igjennom en stor innsamlingsfase. Vi har vært igjennom den første bearbeidelsesfasen i søken på om det er noen enkle spor og enkle svar som kan bringe oss videre i saken. Det har vi ikke funnet, sier etterforskningslederen, politiinspektør Tommy Brøske, til NRK.

Han forteller onsdag at etterforskningen har gått over i en ny fase.

Tyngre og dypere

– Nå har vi gått inn i en tyngre og dypere etterforskning som vil være tidkrevende. Det handler i stor grad om analytisk tilnærming og se ting i sammenheng og vurdere betydningen av ulike spor som er sikret, sier politiinspektøren.

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog i Akershus 31. oktober 2018.

Aktuelt: Politiet gir opp leting etter to menn på overvåkningvideo

Kryptokrav

Etter over ti uker med skjult etterforskning valgte politiet å gå ut med opplysningene om at kvinnen skal ha blitt bortført og at ukjente gjerningsmenn forsøkte å kreve løsepenger i form av kryptovaluta. Politiet har tidligere uttalt at det er vanskelig å kommunisere med dem bak kravet.

I etterforskningen har politiet i flere omganger undersøkt området rundt parets hus, inkludert søk i Langvannet. Politiet vet ikke om kvinnen er i live eller ikke.

– Et halvt år uten livsbevis gir grunn til bekymring. Politiet finner det mindre sannsynlig at hun er i live, men har ingen holdepunkter for at hun er død, så etterforskningen opprettholdes, sa politiinspektør Brøske til NTB i slutten av april.

Samleside: Her finner du alt om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen

Video: Dette er saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden