Død fisk ved to Lerøy-anlegg i Troms

Det er gjort funn av død fisk ved to oppdrettsanlegg i Troms tirsdag. Det er tatt prøver for å finne årsaken til fiskedøden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er meldt om atferdsendring dødelighet hos fisken ved to lokaliteter på yttersiden av Kvaløya i Troms, melder Fiskeridirektoratet tirsdag.

De to oppdrettsanleggene tilhører Lerøy Aurora AS.

Algeoppblomstring har den seneste tiden tatt livet av oppdrettslaks sør i Troms og nord i Nordland, men det er så langt ikke kjent om det er noen sammenheng med tirsdagens funn.

Ifølge Nordlys fikk Fiskeridirektoratet melding om tilfellene ved 12-tiden tirsdag, og i løpet av kvelden vil det bli gjennomført vannprøver og analyser fra anleggene ved Norges fiskerihøgskole.

– Det er tatt prøver og de skal analyseres. Da vil vi få svar på om det er samme type alge eller noe annet, sier kommunikasjonsdirektør i Fiskeridirektoratet Anette Aase til avisen.

For to dager siden meldte Fiskeridirektoratet om at det var rapportert stedvis høy tetthet av algen Chrysochromulina i Troms, men at det da ikke var meldt om dødelighet.

De fleste lakseaksjene på Oslo Børs faller tirsdag. Ved 16-tiden var Lerøy-aksjene ned 4,2 prosent, mens Salmar hadde falt 4,76 og Mowi 2,75, ifølge E24.

– Fallet har sammenheng med generell markedsnedgang, siden laksesektoren steg ganske kraftig i går, lakseanalytiker i DNB Markets Alexander Aukner til nettstedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden