Odin Johannessen ny direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR)

Sjef for Hæren, generalmajor Odin Johannessen, blir direktør i Næringslivets sikkerhetsråd. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sjef for Hæren, generalmajor Odin Johannessen, blir direktør i Næringslivets sikkerhetsråd. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Generalmajor Odin Johannessen (57) blir ny direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR). Johannessen er i dag sjef for Hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er svært tilfreds med å få Odin Johannessen på laget, sier styreleder Tore Eugen Kvalheim i NSR.

– Med sin erfaring som en av Forsvarets øverste ledere vil han tilføre NSR og medlemsvirksomhetene verdifull kunnskap og sikkerhetsfaglig kompetanse vi vil kunne dra stor nytte av.

Da det ble kjent at Johannessen skulle gå av som sjef for Hæren, opplyste Forsvaret at han skulle videre i ny jobb sved NATOs hovedkvarter i Brussel. De planene er nå endret.

– Jeg fikk en jobb i NATO, men har valgt å takke ja til jobben i NSR. Det er en unik mulighet for meg til å jobbe innenfor et meget viktig område. Jeg synes samtidig det er litt for tidlig å sitte i ro når man blir pensjonist som 60-åring og nå fikk jeg mulighet til å ta en ny jobb før den tid, sier Johannessen til Forsvarets forum.

Johannessen tiltrer 1. september 2019.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden