Årets mai måned har vært den fjerde våteste på over hundre år

Mai måned har vært den fjerde våteste mai siden 1900. I Vennesla kom det mye regn 21. mai. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Mai måned har vært den fjerde våteste mai siden 1900. I Vennesla kom det mye regn 21. mai. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mai ble kjøligere enn april flere steder i landet. Og måneden ble den fjerde våteste mai siden 1900, ifølge meteorologene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Månedstemperaturen for hele landet lå 0,3 grader under normalen. På en rekke værstasjoner, særlig på Vestlandet, ble mai kjøligere enn april, ifølge meteorologene.

I Bergen i Hordaland og på Ona i Møre og Romsdal skjedde dette sist i 1894. I Ålesund skjedde det sist i 1926.

Flere målestasjoner på Østlandet fikk i mai 300–400 prosent over det som er normalt for mai måned.

Våtest var det i Innerdalen i Sunndal i Møre og Romsdal, hvor det ble målt 211,8 millimeter nedbør. Det var tørrest i Lom i Skjåk i Oppland. Her ble det målt 11,4 millimeter nedbør i mai.

Relativt kaldest var det på Vestlandet, i Trøndelag, nordlige områder østafjells og i fjellet i Sør-Norge. Her var det fra 1 til nærmere 2 grader under normalen.

Relativt varmest var det i Finnmark og på kysten av Sørlandet, med 0,5 til drøyt 1 grad over normalen.

Den høyeste maksimumstemperaturen som ble målt i mai, var 26,4 grader. Denne ble registrert 21. mai på Kongsvinger i Hedmark, mens den laveste minimumstemperaturen var -13,3 grader. Den ble målt 3. mai på Juvvasshøe, 1.894 meter over havet i Lom i Oppland.

Personvernpolicy