Avlyser skipsdåp i Oslo etter ulykken i Budapest

Skipsreder Torstein Hagen i Viking Ocean Cruises sier at de avlyser en planlagt skipsdåp i Oslo som følge av båtulykken i Budapest.
Skipsreder Torstein Hagen i Viking Ocean Cruises sier at de avlyser en planlagt skipsdåp i Oslo som følge av båtulykken i Budapest. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norskeide cruiserederiet Vikings nye skip, Viking Jupiter, skulle etter planen døpes i Oslo 6. juni. Seremonien avlyses nå som følge av båtulykken i Ungarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var med tungt hjerte vi fikk beskjed om den dypt tragiske hendelsen i Budapest. Av respekt og medfølelse for ofrene og deres familier har vi bestemt oss for å kansellere dåpen av Viking Jupiter 6. juni, sier reder Torstein Hagen i Viking Ocean Cruises.

Sju sørkoreanske turister er funnet omkommet etter kollisjonen like ved den kjente Margaret-brua i Budapest, mens 21 er savnet. Den norskeide elvecruisebåten Viking Sigyn kolliderte med en turistbåt sent onsdag 29. mai. Turistbåten kantret og sank.

Kapteinen på den norskeide elvecruisebåten, en 64 år gammel mann fra Ukraina, ble lørdag siktet i saken.

Viking Jupiter er Viking-rederiets sjette skip som er registrert i NIS – Norsk internasjonalt skipsregister – og har norsk flagg.