Nye tips i Trine Frantzen-saken

Politiet i arbeid på Øvsttun gravplass i Bergen tidligere i år. Nå skal det gjøres nye søk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiet i arbeid på Øvsttun gravplass i Bergen tidligere i år. Nå skal det gjøres nye søk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har fått til nå ukjente opplysninger i Trine Frantzen-saken. Hun forsvant i 2004. Dermed skal det gjøres ytterligere søk på Øvsttun gravplass i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I etterkant av de kriminaltekniske undersøkelsene på Øvsttun gravplass 15. og 16. mai er politiet blitt kontaktet av nye vitner som har gitt oss konkrete observasjoner fra det aktuelle tidsrommet i 2004. Dette er opplysninger som til nå ikke har vært kjent for politiet, opplyser Vest politidistrikt.

Opplysningene er så detaljerte og konkrete at politiet har besluttet å gjennomføre ytterligere manuelle søk på nærmere angitt sted ved Øvsttun gravplass.

Søkene starter mandag 3. juni klokka 9 og avsluttes senest tirsdag 4. juni klokka 15.

– Området for det aktuelle søket er fortsatt å betrakte som et kriminalteknisk åsted og vil bli gjennomsøkt ved manuell graving på en slik måte at eventuelle bevis ikke går tapt. Det er ikke aktuelt å skanne det nærmere angitte området ved hjelp av georadar på forhånd, melder politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stedet vil i likhet med ved tidligere undersøkelser bli dekket for å hindre innsyn. Pårørende i saken, festere av graver og gravplassmyndighetene er orientert om arbeidet og har gitt sitt samtykke.

– Ved eventuelle funn vil mediene bli orientert når dette ikke kan skade den videre etterforskningen, poengterer politiet.

31-årige Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i mai 2004, men politiet har aldri klart å finne ut hva som har skjedd med henne eller funnet henne.

Øvsttun gravplass ligger like i nærheten av stedet der Frantzen sist ble sett. En teori er at kvinnen, som tilhørte et rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.