Advokaten til Kallmyrs au pair har skrevet klage på UDI-vedtak – må leveres senest fredag

Justisminister Jøran Kallmyrs au pair vurderer å klage på UDIs vedtak om at hun jobbet ulovlig for Kallmyrs familie. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Justisminister Jøran Kallmyrs au pair vurderer å klage på UDIs vedtak om at hun jobbet ulovlig for Kallmyrs familie. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisministerens au pair, som ifølge UDI har jobbet for Jøran Kallmyrs familie siden august uten lovlig oppholdstillatelse, vurderer å klage på UDI-vedtaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klagen er ferdigskrevet, og au pairen har den til gjennomlesning. Fristen til innlevering er fredag, opplyser au pairens advokat Ingvild Boe Hornburg til VG.

– Det er tre ukers klagefrist, men helligdag i dag, så fristen er i morgen, sier Hornburg.

Kallmyr (Frp) sier til Aftenposten at 9. mai var første gang familien fikk vite om avslaget. Au pairen fikk en dag på seg til å forlate Norge.

10. mai reiste hun til Filippinene, i stedet for å klage på vedtaket slik at hun kunne oppholde seg i Norge mens klagen ble behandlet.

– Hun ble helt fortvilet og tenkte at det beste hun kunne gjøre for å ikke havne i noe trøbbel, var å dra, sier Hornburg.

Har tillit: Solberg: Jeg har fortsatt tillit til Kallmyr

Til VG sier advokaten at hun har rådet au pairen til å klage.

Stridens kjerne dreier seg om hvorvidt au pairen utførte arbeid eller ikke hos familien Kallmyr i perioden fra 22. august til 12. oktober. Hun flyttet nemlig inn hos familien før hun hadde møtt opp for å levere dokumentasjon og søke om ny au pair-tillatelse hos politiet.

Kallmyr avviser at hun arbeidet hos dem i denne perioden og at hun kun oppholdt seg hos dem som gjest.