Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 30. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann i 20-åra slått ned og stukket i magen

En ung mann opereres for stikkskader i buken, trolig fra knust flaske, etter å ha blitt angrepet av to personer på Ganddal i Sandnes 0.30 natt til torsdag.

Fornærmede, en mann i begynnelsen av 20-årene, var på vei hjem og gikk langs Jærveien da han skumpet borti noen. Han skal ha forsøkt å henvende seg til to personer for å si unnskyld, da de angrep ham.

Sju sørkoreanere omkom i Budapest

Sju sørkoreanere er bekreftet omkommet etter at en turistbåt sank etter et sammenstøt på elva Donau i Budapest onsdag kveld. 21 personer er savnet.

Turistbåten sank like ved brua Margaret, ikke langt unna parlamentsbygningen i sentrum av den ungarske hovedstaden.

Netanyahu klarte ikke danne regjering

Den israelske nasjonalforsamlingen har vedtatt å oppløse seg selv og utskrive nyvalg fordi Benjamin Netanyahu ikke klarte å danne en regjering innen fristen ved midnatt til torsdag.

Etter seks uker med intense forhandlinger siden valget i april, stemte parlamentet 74–45 i favør nyvalg. Valget skal holdes 17. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere geriljaleder og fredsforhandler løslatt

Jesús Santrich, som var med på å framforhandle fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble onsdag løslatt av høyesterett i Colombia.

Santrich, som egentlig heter Seuxis Hernandez, ble pågrepet for mer enn ett år siden, angivelig på anmodning fra USA, der han er siktet for å ha smuglet 10 tonn kokain til USA i perioden juni 2017 til april 2018.

St. Louis slo tilbake mot Boston i NHL-finalen

Etter en neglebiter av en kamp endte den andre kampen i NHL-finalen med 3-2-seier på overtid til gjestene St. Louis Blues over Boston Bruins.

Nå står lagene med én seier hver. Rett før kvarteret var unnagjort kunne var stillingen 2-2, men så var det måltørke til ordinær tid var over. Svenske Carl Gunnarsson avgjorde kampen på overtid.