Blomster-Finn advarer TV 2 og Mastiff: - Beholder du ikke miljøet, vil vi ikke beholde seeren

Finn Schjøll hadde sin første opptreden i «God morgen Norge» i 1996. Her er han på i «Skavlan»-studioet tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
Finn Schjøll hadde sin første opptreden i «God morgen Norge» i 1996. Her er han på i «Skavlan»-studioet tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Foto: Pillan Thelaus / TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv er Finn Schjøll usikker på egen fremtid i «God morgen Norge».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag kom den endelige beskjeden fra TV 2. Produksjonen av «God morgen Norge» flyttes til Mastiff, som har inngått en fem år lang avtale med kanalen om programmet.

Bakgrunn: TV 2 setter bort «God morgen Norge» - 31 ansatte flyttes til Mastiff

Flyttingen får konsekvenser for 31 ansatte som følger med virksomhetsoverdragelsen. Det inkluderer ikke profiler som Vår Staude og Wenche Andersen, som ifølge Dagbladet beholder TV 2 som arbeidsgiver.

Det rammer ei heller en annen av TV 2-programmets mest kjente profiler, Finn Schjøll, som har blitt hele Norges Blomster-Finn etter sine opptredener i programmet.

– Får dette konsekvenser for deg?
– Det aner jeg ikke, jeg er bare en løsmedarbeider. De driver jo med rene eldreomsorgen, sier Finn Schjøll på telefon til Kampanje.

Han har nemlig ikke en kontrakt med TV 2 i dag, men stiller seg til disposisjon for Mastiff - slik han har gjort for TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reaksjonene: Klubbleder i TV 2: - Vi blir et fattigere redaksjonsmiljø uten «God morgen Norge»

– Vil Mastiff vil leie inn meg, kan jeg hjelpe dem med mye, jeg, bedyrer han.

Schjøll er forsiktig med å mene for mye om bekymringene hans «God morgen Norge»-kolleger har hatt i forkant av en mulig overføring av produksjonen fra TV 2 til et annet produksjonsmiljø.
– Nei, dette vet jeg ingenting om, men jeg synes alltid det er hyggelig at folk får det slik de ønsker. Men jeg ser at kollegene mine vurderer at de er bekymret.
Han ønsker å berømme teamet bak dagens produksjon av «God Morgen Norge», og håper Mastiff også ser verdien de sitter på.

Kommentar: - Et bomskudd fra tv-bransjen

– Jeg føler at vi i «God Morgen, Norge» er ekstremt heldige med sjefen vår, vi har hatt tre damer som har laget vei i vellinga, og vil virkelig berømme dem. De har vært kjempeflinke. Det er et veldig bra miljø i programproduksjonen, som de må beholde, sier Schjøll.

– Så du vil kanskje oppfordre Mastiff å beholde dette miljøet?
– Dette handler om seeren. Beholder du ikke miljøet, vil vi ikke beholde seeren, tror han.

Artikkelen er først publisert hos Kampanje.com