Siktelsen i Ski-bombesaken er utvidet til å gjelde terrorbombing

Bomben var adressert til Lørenskog politistasjon, men endte opp i Ski fordi all post til Øst politidistrikt tas imot og sorteres der. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
Bomben var adressert til Lørenskog politistasjon, men endte opp i Ski fordi all post til Øst politidistrikt tas imot og sorteres der. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktelsen mot mannen i 40-årene som skal ha sendt en bombe til politiet i Ski i desember i fjor, er utvidet til også å gjelde terrorbombing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kom fram under fengslingsmøtet i Follo tingrett fredag, skriver Østlandets Blad. Utvidelsen omfatter også åtte tilfeller av skadeverk og overvåking.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, bekrefter overfor Dagbladet at siktelsen er utvidet.

Bakgrunn : Mann pågrepet etter bombefunn på politihuset i Ski

Mannen var opprinnelig siktet for drapsforsøk etter at han skal ha sendt en hjemmelaget bombe til politiet i Ski i desember i fjor. Bomben var adressert til Lørenskog politistasjon, men endte opp i Ski fordi all post til Øst politidistrikt tas imot og sorteres der.

Politiet har tidligere uttalt at det var snakk om en skarp, reell bombe som hadde til hensikt å gjøre skade på mennesker.

Les også: Kripos har analysert håndskriften på bombepakken fra Ski

Den siktede er godt kjent av politiet fra tidligere, blant annet for trusler mot politi og domstol. Mannen nekter imidlertid for å ha noe med bomben å gjøre.