Politiet skal gjøre undersøkelser i Tamokdalen

Fire personer ble tatt av snøskred i Tamokdalen i Troms i januar. Tre personer er funnet omkommet, mens den siste ennå ikke er funnet.
Fire personer ble tatt av snøskred i Tamokdalen i Troms i januar. Tre personer er funnet omkommet, mens den siste ennå ikke er funnet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet skal neste uke gjøre undersøkelser i området hvor det gikk et snøskred i Tamokdalen i Troms i januar. En person er fortsatt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skredet gikk 2. januar. To menn og en kvinne ble funnet omkommet i snømassene. På grunn av mye snø og ny skredfare ble søket etter den siste personen avsluttet 21. januar.

– Planen er at to-tre politifolk og kanskje lavinehund flys inn med helikopter for å sjekke snødybde, snøkonsistens og forholdene for øvrig på bakken i søksområdet, sier lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms i en pressemelding.

Han opplyser videre at overflaten i søksområdet er blitt sjekket jevnlig fra helikopter med bistand fra Forsvaret.

Det er den 36 år gamle Niklas Nyman fra Finland som ennå ikke er funnet. De tre omkomne som er funnet, er Mikael Sten (29) fra Finland, Disa Bäckström (29) fra Sverige og André Stenfors (32) fra Finland.