Etterlatte har lite informasjon om rettssaken i Marokko

Rettssaken mot 24 menn startet 2. mai, men har så blitt utsatt to ganger. Her leder sikkerhetsvakter de tiltalte ut i biler etter det første rettsmøtet. Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB scanpix
Rettssaken mot 24 menn startet 2. mai, men har så blitt utsatt to ganger. Her leder sikkerhetsvakter de tiltalte ut i biler etter det første rettsmøtet. Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken etter drapet på Maren Ueland i Marokko fortsetter etter planen torsdag. De etterlattes bistandsadvokat vet lite om hva som skjer videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet ikke så mye, dessverre, sier advokat Ragnar Falck Paulsen som representerer de etterlatte etter Maren Ueland.

Maren Ueland (28) ble sammen med danske Louisa Vesterager Jespersen (24) drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko 17. desember.

Rettssaken etter drapene har blitt utsatt to ganger, men skal etter planen starte igjen torsdag 30. mai.

– Men det dukker nok opp ting vi ikke har tenkt på. Det har det gjort hele veien i denne saken. Nå regner jeg med at også den marokkanske stat er representert. Hvordan det vil påvirke saksgangen, vet vi ikke, sier Falck Paulsen til NTB.

Han jobber med å få på plass en marokkansk bistandsadvokat og håper at det kan sikre at familien får mer informasjon om det som foregår, men det er foreløpig ikke på plass.

24 tiltalte

Fire menn er tiltalt for å ha utført drapene eller medvirket til det, en sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha trent dem opp, og i tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe. I en video sverger de fire hovedtiltalte troskap til ekstremistgruppa IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken mot de 24 startet først 2. mai i byen Salé i Marokko. Da ble den utsatt på grunn av mangel på forsvarsadvokater.

Krever erstatning fra staten

16. mai møtte de tiltalte igjen i retten, men etter en drøy time ble det klart at rettssaken ble utsatt igjen.

Bistandsadvokaten til danske Louisa Vesterager Jespersens familie mente at den marokkanske staten, som er ansvarlig for sikkerheten i landet, er erstatningsansvarlig overfor familien. Dermed ble det behov for mer tid, slik at statens advokater kunne sette seg inn i saksdokumentene.