Meklingen står fast i sykehusoppgjøret

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland og Nils-Henrik Mørch von der Fehr kunne klokken 21 opplyse at meklingen mellom partene i sykehusoppgjøret står fast. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland og Nils-Henrik Mørch von der Fehr kunne klokken 21 opplyse at meklingen mellom partene i sykehusoppgjøret står fast. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at det har vært bevegelse i meklingen mellom partene i sykehusoppgjøret, er meklingen fastlåst kun timer før fristen går ut ved midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det går sakte, og det er ganske fastlåst. Det har vært bevegelse. Det har vært to viktige krav, som er pensjon og økonomi. Men det er ingen løsning på spørsmålene per nå, opplyste riksmekler Mats Wilhelm Ruland til NTB klokken 21.

Til tross for at meklingen står fast med få timer igjen til meklingsfristen, har riksmekleren tro på en løsning. Men det er opp til partene.

– Tror du man vil finne en løsning før fristen går ut ved midnatt?

Det får vi se. Plikten er å jobbe videre helt til meklingsfristen går ut. Men vi mener det er mulig å løse det, og så er det opp til partene om de ser seg tjent med å finne en løsning, sier Ruland.

Spekter og forhandlingssammenslutningen YS spekter ble under årets forhandlinger ikke enige om pensjonsbestemmelser. YS-forbundene Delta og Parat står sammen med Fagforbundet, Fellesorganisasjonen, Creo og El og It Forbundet i LO.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

YS Spekter krever pensjonsopptjening fra første krone for sine medlemmer i sykehusene, uavhengig av stillingsstørrelse.

Om partene ikke kommer til enighet før fristen går ut ved midnatt natt til onsdag kan en rekke sykehus blir rammet av streik.

Det er Sykehuset Østfold, Sykehuset Sørlandet, St. Olavs hospital i Trondheim og Helse Bergen som kan bli rammet.

En eventuell streik vil blant annet gå ut over administrasjon, timeoppfølging, dokumentasjonsarbeid, renhold og pasient- og varetransport på de berørte sykehusene.