Dette skjer i dag

Foto: Elisabeth Balteskard / NTB scanpix
Foto: Elisabeth Balteskard / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 27. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeriministeren møter algerammede oppdrettere

Fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) reiser til Svolvær for å møte oppdrettere som er rammet av den massive algeoppblomstringen.

Han skal delta på et medlemsmøte i regi av Sjømat Norge i Lofoten og skal også være med Fiskeridirektoratets båt Rind for å ta vannprøver og besøke et oppdrettsanlegg.

Høyesterett behandler gruppesøksmål om eiendomsskatt i Oslo

En gruppe på omtrent 3.400 privatpersoner saksøkte Oslo kommune om eiendomsskatten for 2016. 27. til 29. mai behandler Høyesterett ankesaken. Avgjørelsen vil foreligge omtrent fire uker etter ankebehandlingen.

Mens Oslo kommune fikk fullt medhold i tingretten, kom Borgarting lagmannsrett delvis til et annet resultat i oktober i fjor.

Frp inviterer tobakksindustrien

Frps helsefraksjon møter representanter fra tobakksindustrien om den varslede tobakksstrategien i Stortingets folkehelsemelding.

Folkehelsemeldingen kom i april, og 9 mai var det høring i Stortinget om meldingen. Siden tobakksindustrien ikke var invitert hit, arrangerer Frp et eget møte for denne delen av industrien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mistillitsforslag mot Kurz i Østerrike

Nasjonalforsamlingen i Østerrike skal stemme over et mistillitsforslag mot statsminister Sebastian Kurz. Etter en korrupsjonsskandale trakk det sterkt høyreorienterte Frihetspartiet (FPÖ) seg fra regjeringssamarbeidet med det konservative partiet ÖVP.

FPÖ hadde både forsvarsministeren, utenriksministeren, sosialministeren og transportministeren i regjeringen.

Underskriftskampanje for å redde biene

Kampanjen «Redd biene» starter i EU-landene. I løpet av et år må det samles inn minst 1 million stemmer fra minst en firedel av EU-landene.

En kraftig nedgang i antall bier verden over, har ført til alvorlig bekymring for framtidens matproduksjon ettersom bier spiller en viktig rolle i pollineringen av mange typer vekster.