Oljefondet investerer trolig videre i utenlandske spillselskaper

Ikke så farlig med utenlandske spillselskaper lenger, nå som KrF er i regjering, det må i alle fall prioriteres annerledes, innrømmer Tore Storehaug (KrF). Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ikke så farlig med utenlandske spillselskaper lenger, nå som KrF er i regjering, det må i alle fall prioriteres annerledes, innrømmer Tore Storehaug (KrF). Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med KrF i regjering er det ifølge Aftenposten mindre sannsynlig at opposisjonen får gjennomslag for at oljefondet skal slutte å investere i pengespillselskaper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljefondet har de siste årene investert og hatt aksjer i en rekke selskaper som driver med pengespill. Ifølge avisen var det ved siste opptelling 69 selskaper klassifisert som gambling i oljefondet, inkludert Betsson, Bet-at-home, William Hill og Ladbrokes. Samtidig jobber norske myndigheter for at norske innbyggere ikke skal bruke penger på disse selskapene og virksomheten deres er ikke tillatt i Norge.

I fjor var KrF, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV i flertall for å få gjennomført en vurdering av Oljefondets gamblinginvesteringer. Nå er bildet annerledes.

– Vi vil prioritere å legge støtet inn på andre viktige saker knyttet til oljefondet, sier Tore Storehaug, KrFs medlem av finanskomiteen til Aftenposten.

Mens å investere i enkelte våpentyper, tobakk, kull og kullbaserte energiprodukter er utelukket på grunn av de etiske retningslinjene til oljefondet, vil fondet trolig fortsette med pengespillselskapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fondets etiske retningslinjer bygger på vurderinger av hva som kan sies å være grove brudd på etiske normer med stor oppslutning i samfunnet, skriver statssekretær Marianne Groth (H) i Finansdepartementet i en epost.

Finanskomiteens innstilling om stortingsmeldingen om oljefondet skal etter planen behandles i Stortinget 12. juni.