Kusama-skulptur på plass på Kistefos

Yayoi Kusamas «Shine of Life», den største skulpturen av den populære, japanske «prikkekunstneren», ble søndag avduket på Kistefos-Museet på Jevnaker. Foto: Einar Aslaksen / Kistefos / NTB scanpix
Yayoi Kusamas «Shine of Life», den største skulpturen av den populære, japanske «prikkekunstneren», ble søndag avduket på Kistefos-Museet på Jevnaker. Foto: Einar Aslaksen / Kistefos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordens største verk av den populære «prikkekunstneren» Yayoi Kusama kom søndag på plass på Kistefos-Museet på Jevnaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en stor, rød skulptur med hvite polkadotter som ble avduket – tronende i sitt eget vannspeil – av Japans ambassadør Masahiro Tauchi og Kistefos-eier Christen Sveaas.

«Shine of Life», som er verkets tittel, er laget spesielt for Kistefos og er inspirert av naturen, vannet og industrien rundt.

– Kusama er en ener i kunstverdenen, og vi er utrolig stolte av å kunne presentere et gedigent verk av henne på sesongåpningen i år, sier Kistefos-direktør Egil Eide.

«Shine of Life» er én av tre nye skulpturer som skal føye seg inn blant de over 40 verkene i skulpturparken. Det har tatt museet sju år å få til dette, har Eide tidligere opplyst.