Siktet mann nekter straffskyld for skyting i Oslo

Politiet har sperret av et område på Grünerløkka i Oslo etter at det ble avfyrt skudd lørdag ettermiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Politiet har sperret av et område på Grünerløkka i Oslo etter at det ble avfyrt skudd lørdag ettermiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de pågrepne etter skytingen i Oslo lørdag kveld sier han er et offer i saken. Til sammen er fire menn fra et kjent kriminelt miljø siktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun timer etter at vitner varslet politiet om at det var avfyrt ett eller flere skudd under en konfrontasjon på Grünerløkka i Oslo lørdag kveld, var fire personer i en bil pågrepet. Alle er menn i 20-årene som regnes som medlemmer av et for politiet kjent kriminelt miljø.

Politiet fant narkotika i bilen, som er sendt til kriminalteknisk avdeling for videre undersøkelser.

Advokat Vidar Lind Iversen forsvarer én av de fire mennene. Han opplyser til VG at klienten anser seg som fornærmet i saken, og at han ikke erkjenner straffskyld.

Det var to grupperinger – to personer på hver side – involvert i konfrontasjonen. En person avfyrte et skudd med et håndvåpen og skal ha forsøkt å avfyre flere skudd.

Flere av de involverte skal være av afrikansk opprinnelse, ifølge VG.