Mann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån

En tyskbasert mann skal ha lurt norske bilforretninger til å ordne 2,8 millioner kroner i lån til kjøp av åtte biler han skulle smugle ut av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen gikk fra butikk til butikk og fikk innvilget fullfinansiering av bilkjøp og unnlot å fortelle dem at han hadde inngått tilsvarende avtaler andre steder, ifølge tiltalen som skal behandles i Oslo tingrett til uka. Slik skal han ha fått utbetalt til sammen rundt 2,8 millioner kroner i lån han ikke var i stand til å betjene.

Aktor mener den 31 år gamle tiltalte mannen, som har adresse i Elmashorn i Nord-Tyskland, fortiet at han hadde økonomiske problemer og aldri hadde til hensikt å betale tilbake lånene. Han klarte å få utlevert sju biler før en av kreditorene varslet.

Forholdene fant sted i slutten av 2015 og starten av 2016. Mannen fortiet også at han hadde til hensikt å frakte bilene ut av Norge og selge dem i utlandet, i strid med finansieringsregelverket, ifølge tiltalen.

«Tre av motorvognene ble gjenfunnet i Oslo og en i Porsgrunn. En motorvogn ble stoppet i grensekontroll i Tyskland og en motorvogn ble gjenfunnet i Polen. En motorvogn er ikke gjenfunnet», heter det i tiltalen.

Domstolen har satt av tre dager til saken, som begynner mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden