Dette skjer i dag

Arkivfoto: Tom Hansen / NTB scanpix
Arkivfoto: Tom Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 24. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoleelever klimastreiker

Fredag arrangeres mer enn 1.500 skolestreiker fordelt på 118 land. 31 av streikene er i Norge. Det felles budskapet til politikerne er «Ta framtiden på alvor».

Bare to måneder etter forrige klimastreik fra de unges side, velger de å streike igjen. Den første streiken var for å få politikerne til å ta mer ansvar i klimakampen, fredagens aksjon er en reaksjon på mangelen på handling.

May ventes å gi seg

En hardt presset Theresa May ventes nå å gi seg som konservativ partileder og statsminister.

Det er den britiske avisa The Times som skriver at May vil kunngjøre sin avgang fredag, men at hun blir sittende inntil etterfølgeren er klar. Avisa har ingen åpne kilder for opplysningene, men viser til Mays politiske allierte.

Nasjonalforsamlingen i Thailand

Kongen og dronningen er til stede når nasjonalforsamlingen trer sammen etter valget i mars.

Valget 24. mars var det første i landet etter at juntaen grep makten under kuppet i 2014. Opposisjonen, som er en allianse av sju partier, fikk flertall, men juntaleder Prayut Chan-o-cha beholder trolig makten. Opposisjonen fikk til sammen 245 plasser i underhuset i parlamentet, bare så vidt under halvparten av de til sammen 500 setene.

Milepæler for homofile

En kenyansk domstol i hovedstaden Nairobi skal etter planen avgjøre fredag om sex mellom likekjønnede skal avkriminaliseres i landet.

Fredag vil Taiwan for øvrig bli historisk når det er praktisk mulig for likekjønnede par å inngå ekteskap i landet for første gang etter at de folkevalgte vedtok en lovendring 17. mai. Taiwan er først ut i Asia med legalisering av ekteskap for likekjønnede par.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden