Politiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog

Politiet søkte i april på ny i Vesletjernet i forbindelse med letingen etter den forsvunne Anne-Elisabeth Hagen. Fortsatt har de ingen svar om hvor hun befinner seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Politiet søkte i april på ny i Vesletjernet i forbindelse med letingen etter den forsvunne Anne-Elisabeth Hagen. Fortsatt har de ingen svar om hvor hun befinner seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Politiet erkjenner at de har brukt tid og ressurser på det som kan karakteriseres som rene rykter i letingen etter antatt bortførte Anne-Elisabeth Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere sju måneder med intens etterforskning er gått siden kona til milliardær Tom Hagen forsvant fra parets leilighet i Sloraveien på Fjellhamar, uten at politiet har funnet svar på hvor hun befinner seg.

Selv om tipstelefonen er i ferd med å stilne til, har politiet en massiv bunke på godt over 1.000 tips å jobbe seg gjennom.

Overfor Dagbladet bekrefter politiet at det nå gjennomføres konkrete vurderinger rundt oppgavene som gjenstår. Sommerferien nærmer seg, noe som betyr at man også nærmer seg en periode med lavere bemanning og intensitet i etterforskningen.

Hittil har politiet sett seg nødt til å karakterisere all informasjon fra publikum som tips, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til avisen.

– Vi får også inn det man kan kalle rykter, sier han, og legger til at det blant annet er snakk om informasjon om aktivitet i nærmiljøet, ulike forretningsforbindelser og familieforhold.

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Politiet tror hun har blitt bortført. Foto: Privat / NTB scanpix
68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Politiet tror hun har blitt bortført. Foto: Privat / NTB scanpix

– Vi tar i utgangspunktet alle disse tipsene seriøst, og undersøker dem nærmere. Det er vi avhengige av å gjøre i den fasen vi er i nå, hvor vi fremdeles etterforsker bredt og saken står som uløst, sier Brøske.

Ifølge politiinspektøren forstyrrer ikke dette politiets arbeid i nevneverdig grad. Han sier dog at det tidvis kan være vanskelig å vite hva man skal utelukke eller ikke.

– Også i denne saken har vi brukt tid på tips som i ettertid har vist seg å være unødvendig, sier Brøske.

Samleside: Her finner du alt om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen

SE VIDEO: Dette er bortføringssaken:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden