Ledigheten ned til 3,5 prosent

I mars utgjorde de arbeidsløse 3,5 prosent av arbeidsstyrken, justert for sesongvariasjoner. Det er en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge sesongjusterte tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) var det 98.000 arbeidsledige i mars (snitt februar-april), som er 6.000 færre enn i desember (snitt november-januar). Nedgangen er innenfor feilmarginen i AKU, melder Statistisk sentralbyrå.

Sist den sesongjusterte ledigheten var 3,5 prosent var i juni 2014.

Ifølge AKU ble 12.000 flere sysselsatt fra desember til mars, justert for sesongvariasjoner. De siste to årene har antallet sysselsatte steget med 78.000 personer. Sysselsettingsprosenten har i samme periode økte fra 66,7 til 67,8 prosent.

SSBs AKU-tall er ett av to sett som brukes for å måle ledigheten i Norge. Navs oversikt er den andre. Mens SSB baserer seg på en kvartalsvis intervjuundersøkelse, teller Nav antall registrerte ledige.

I mai var 79.600 personer registrert som helt arbeidsledige eller som arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som tilsvarer 2,9 prosent av arbeidsstyrken.

SSBs AKU-tall ligger som regel klart høyere fordi SSBs undersøkelse også omfatter folk som søker arbeid uten å registrere seg hos Nav.

Personvernpolicy