Dette skjer i dag

Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix
Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 23. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Internasjonal konferanse mot seksualisert vold

Konferansen «Ending Sexual and Gender-Based Violence in Humanitarian Crises» går av stabelen i Oslo torsdag og fredag. Norge har tatt initiativ og er vertskap og medarrangør sammen med Irak, Somalia, De forente arabiske emirater, FNs befolkningsfond (UNFPA), FNs nødhjelpsprogram (OCHA) og den internasjonale Røde Kors-bevegelsen.

Nobels Fredsprisvinner Denis Mukwege deltar.

Valgresultater fra India

Torsdag morgen startet opptellingen av 605 millioner stemmer som er avgitt i valget i India. Resultatet er på forhånd varslet å komme i løpet av dagen.

Valget i India er verdens største demokratiske valg. Over 900 millioner velgere har kunnet stemme i valget som var fordelt på sju valgdager fra 11. april til 19. mai. Valgoppslutningen har vært på 67 prosent.

Valg til EU-parlamentet

Første dag av valget til nytt EU-parlament. Storbritannia og Nederland stemmer torsdag. De fleste holder valg søndag, og ingen resultater blir offentliggjort før det siste valglokalet i Europa stenger.

Konservative og kristendemokratiske partier har vært en dominerende kraft i Brussel. Nå ligger de an til å bli den store taperen i valget til nytt EU-parlament.

Rettsmøte i sak mot Boris Johnson

Det holdes rettslig høring i saken mot Storbritannias tidligere utenriksminister Boris Johnson, som anklages for å ha løyet om brexit.

Johnson har for øvrig gjort det klart at han stiller til valg som ny partileder etter Theresa May for de konservative. Han ligger best an til å etterfølge May som statsminister med støtte fra 39 prosent av partimedlemmer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden