Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 22. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann ranet med kniv

En mann ble fraranet eiendeler da han ble truet med kniv ved Verftet i Bergen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 03.01 natt til onsdag og leter etter gjerningspersonen, som stakk fra stedet.

– Det var fornærmede selv som ringte, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt til VG.

Mulig nytt kjemisk angrep i Syria

Amerikanske myndigheter sier i en uttalelse tirsdag at de mistenker syriske regjeringsstyrker for å ha utført kjemisk angrep mot opprørere i Idlib søndag. USA truer Syria med represalier.

Islamistiske opprørere har de siste dagene gått til motangrep mot regimestyrker. Minst 44 er drept i kampene, opplyste en eksilgruppe mandag.

Valgdemonstrasjoner

Politiet i Indonesia måtte bruke tåregass for å løse opp demonstrasjoner da resultatet av presidentvalget ble kjent tirsdag og valgkommisjon slo fast at sittende president Joko Widodo har vunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tapende kandidat Prabowo Subianto hadde på forhånd varslet at han ikke tror på utfallet om Widodo vinner og advarte om at hans påstander om valgfusk kunne resultere i opptøyer.

Enke saksøker Boeing

En fransk enke saksøker flyprodusenten Boeing for 2,4 milliarder kroner etter at ektemannen hennes døde da Ethiopian Airlines 737 MAX 8-fly styrtet i mars.

– Min manns liv ble tatt helt bevisst. Boeing har handlet kynisk. Min mann var en kalkulert risiko i et system, i en forretningsstrategi, sa enken da hun uttalte seg.

Stordalen tildelt pris

Hotellinvestor Petter Stordalen er tildelt NHO Reiselivs Hederspris for 2019. Prisen går til en aktør som har gjort en spesiell innsats for reiselivet.

Direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv delte ut hedersprisen under landsforeningens årskonferanse på Clarion Hotel The Hub i Oslo.