Tre siktet etter politiaksjon mot russtiftelse i Bergen

Tre personer er pågrepet og siktet etter at politiet aksjonerte mot Stiftelsen Ordet i Bergen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter overfor VG at det ble gjennomført en aksjon mot russtiftelsen og at tre personer ble pågrepet. Siktelsene gjelder blant annet underslag av flere millioner kroner, heleri, medvirkning og brudd på bokføringsloven, etter det avisen erfarer.

– Vi har foretatt pågripelser og ransakelser opp mot personer som har vært tilknyttet stiftelsen, sier politiadvokat Anja Mathiesen i Vest politidistrikt.

VG avslørte i 2017 at Stiftelsen Ordet har tjent millioner av kroner ved å sende rusmisbrukere og kenyanere ut på gaten med innsamlingsbøsser. Mistanken er at de siktede har underslått og bidratt til underslag av flere millioner kroner fra stiftelsen til egen vinning.

Dagen etter avsløringen ble stiftelsen politianmeldt av Lotteri- og stiftelsestilsynet. Virksomheten har også vært gransket av kemneren i Bergen.

Personen som er hovedsiktet har gjennom sin forsvarer gjentatte ganger avvist å kommentere saken, mens en annen forsvarer har ikke besvart avisens henvendelser.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Hun tar saken tungt, og samarbeider med politiet. Utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier forsvareren til den tredje siktede, advokat Irmelin Skjold Lundøy.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden