Dødsalgen har tatt liv av laks for 620 millioner kroner

<p></p><p>Lakseoppdretterne i Nordland og Troms har mistet laks for over 600 millioner kroner på grunn av algeoppblomstringen.</p><p>Foto: Thinkstock.</p>
Lakseoppdretterne i Nordland og Troms har mistet laks for over 600 millioner kroner på grunn av algeoppblomstringen. Foto: Thinkstock.

Den dødelige algen som tar livet av oppdrettslaks, sprer seg fortsatt. Hittil er 10.000 tonn fisk død nord i Nordland og sør i Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene fra Fiskeridirektoratet er en foreløpig beregning. På grunn av algeoppblomstringen har oppdretterne som er rammet, ikke hatt kapasitet til å rapportere nøyaktige tall på hvor mye fisk de har mistet og hvor store tapene er.

Oppdretterne i Troms har ikke meldt om dødelighet siden 17. mai. I Nordland er det fortsatt høy dødelighet og flere nye lokaliteter er rammet.

Les også: Mer gift i villaks enn i oppdrettslaks

– Prognosene for det kommende døgnet er utgående vannstrøm fra Ofotfjorden, noe som betyr at flere anlegg i ytre deler av fjorden står i fare. Det meldes fortsatt om dødelighet i midtre og indre deler, melder direktoratet.

Alger i slekten Chrysochromulina er funnet i vannprøver fra begge fylker. Dette er en vanlig alge, men ved forhold som er spesielt gode for algene kan den blomstre opp i stort antall og være dødelig for fisk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden