Helsekostfirma anker TV 2-dom til lagmannsretten

Et helsekostselskap i Luxembourg har saksøkt TV 2 for en reportasje i 2017.
Et helsekostselskap i Luxembourg har saksøkt TV 2 for en reportasje i 2017. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

PM-International ble omtalt som et pyramideselskap av TV 2 og krevde 50 millioner kroner i erstatning, men tapte i tingretten. Nå anker helsekostfirmaet dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanalen vant på alle punkter i dommen fra Oslo tingrett i april, og PM-International ble dømt til å dekke TV-kanalens sakskostnader på omtrent en halv million kroner.

Nå har det tyske firmaet, som flyttet til Luxembourg i 2015, anket dommen.

– Vi har nettopp mottatt anke til Borgarting lagmannsrett fra advokat Per Danielsen på vegne av PM-International, skriver TV 2s advokat Jon Wessel-Aas i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

Det var i programmet Helsekontrollen i november 2017 at det tyske selskapet ble omtalt som et pyramideselskap som selger sukkerpulver. Helsekostfirmaet gikk til sak og mente påstandene både var uriktige og injurierende.

Helsekostfirmaet krevde 50 millioner kroner i erstatning for tapte inntekter etter programmet, men har senere oppjustert kravet til 70 millioner.

Selskapet har tidligere krevd artiklene fjernet i påvente av en rettskraftig dom, men fikk ikke med i kravet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden