Hydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon

Domstolen i Belém i Brasil bestemte mandag at Hydro kan få gjenoppta normal drift av aluminaraffineriet Alunorte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Hydro som opplyser om avgjørelsen i den føderale domstolen i Belém.

– Å gjenoppta produksjonen ved Alunorte er et viktig skritt mot normal produksjon i våre strategiske viktige operasjoner i Pará, og et grunnlag for vår agenda for å styrke robustheten og lønnsomheten over hele verdikjeden, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Anlegget Alunorte har produsert for halv kapasitet i mer enn ett år.

Utslippsskandalen ved Alunorte-anlegget i Brasil har kostet Hydro dyrt. Både i form av flere milliarder kroner i tapte inntekter på grunn av redusert drift, men også gjennom en kraftig ripe i lakken på et 114 år gammelt omdømme, bygget stein for stein i norske lokalsamfunn.