Faren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning

13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept på Varhaug i august. En 18 år gammel gutt er tiltalt for drapet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept på Varhaug i august. En 18 år gammel gutt er tiltalt for drapet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er tatt ut tiltale mot faren til den drapstiltalte 18-åringen på Varhaug, melder NRK. Faren vasket sønnens klær etter drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokat Oddbjørn Søreide bekrefter tiltalen overfor NRK og opplyser at den er forkynt for faren.

Da faren vitnet i rettet mandag, kom det fram at han vasket sønnens klær selv om de var fulle av blod. Klesvaskingen skal ifølge tiltalen ha skjedd morgenen etter drapet.

– Det var så mye blod på buksa at han ikke kunne vaske den sammen med de andre klærne. Jeg tvang sønnen min til å spyle buksa i badekaret. Det var min bukse, fortalte faren i retten ifølge NRK.

Les også: Varhaug-tiltalt så drapsvideo samme dag som drapet

Han skal også ha tørket blod fra hammeren som ble brukt som drapsvåpen.

Strafferammen for bevispåvirkning er to års fengsel.

Mannens 18 år gamle sønn er tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug. 18-åringen har innrømmet å ha drept henne, men har ikke erkjent straffskyld fordi han mener å ha vært psykotisk på drapstidspunktet.

Les også:

Tilregnelighet sentralt i rettssaken om drapet på Varhaug

Varhaug-tiltalt erkjenner å ha drept Sunniva Ødegård (13)