Dette skjer i dag

Arkivfoto: Johan Falnes / NTB scanpix
Arkivfoto: Johan Falnes / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 20. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EØS-avtalen 20 år – Søreide i Brussel

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide besøker Brussel i forbindelse med det faste halvårige ministermøtet i EØS-rådet.

Utenriksministeren deltar også på et arrangement i regi av EFTA for å markere at EØS-avtalen fyller 25 år.

Ukraina får ny president

Komikeren Volodymyr Zelenskyj tas i ed i Kiev som Ukrainas nye president etter en overveldende valgseier i april.

Zelenskyj ble valgt til president med 73 prosent av stemmene i andre omgang i presidentvalget 21. april mot sittende president Petro Porosjenko.

Kambodsja minnes folkemordet

Mandag er den nasjonale minnedagen for folkemordet i Kambodsja. Om lag 1,7 millioner ble massakrert eller døde som følge av sult og sykdom i løpet av årene den ekstreme kommunistbevegelsen Røde Khmer ledet landet – fra 1975 til 1979.

Da vietnamesiske styrker stanset folkemordet, og Røde Khmer gikk tilbake til å føre geriljakrig. Restene av Røde Khmer la ikke ned våpnene før i 1999.

WHOs årskonferanse i Genève

Verdens helseorganisasjon WHOs årskonferanse starter i Sveits og varer til 28. mai. I forkant av konferansen har ett av søkelysene blitt rettet mot slangebitt på verdensbasis, et relativt lite omtalt problem.

Hvert fjerde minutt dør et menneske av slangebitt. Verdens helseorganisasjon WHO og britiske Wellcome Trust vil halvere antall dødelige slangeangrep innen 2030.

Oppstart av selvkjørende busser i Oslo

Utprøvingen av selvkjørende busser starter i Oslo, første rute går langs Akershusstranda i Oslo sentrum. Linje 35 kjører fra Vippetangen via Skur 35 til Kontraskjæret, der det nå ikke finnes tilbud.

I fjor sommer ble det satt inn to selvkjørende busser på Fornebu i Bærum. Ruter har evaluert prosjektet og har konkludert med at tilbudet ble godt mottatt, men at det ble observert mange trafikkfarlige situasjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden