Samferdselsministeren i bompengekrangel med byrådslederen i Bergen

Samferdselsminister Jon George Dale gått i tottene på Bergens byrådsleder. Arkivfoto: Gorm Kallestad
Samferdselsminister Jon George Dale gått i tottene på Bergens byrådsleder. Arkivfoto: Gorm Kallestad Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anklager byrådslederen for løgner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hadde vi ikke tatt halve regninga, hadde det ført til mer bompenger. Valhammer farer med blank løgn. Jeg har verken stilt eller vil stille krav om 50 prosent bompenger i Bergen. Dette er en logikk Valhammer må ha funnet utelukkende i sitt eget hode, sier samferdselsminister Jon George Dale (Frp) til Dagbladet.

Bakgrunnen for de sterke ordene fra statsråden er et intervju byrådsleder Roy Valhammer (Ap) har gitt til Dagbladet hvor han forteller om frustrasjonen i Bergen knyttet til bompengene i byen.

Protestpartiene vokser: Bompengepartiene har doblet oppslutning på én måned

I dette intervjuet sier Valhammer at Dale krevde at lokal bompengefinansiering skulle stå for 50 prosent av finansieringen av utbyggingen av bybanen.

Samferdselsministeren mener at staten avlaster Bergen med milliarder, og at det ikke ligger noen krav om bompengefinansiering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg aksepterer ikke bortforklaringen til byråden, sier Dale.

Og bortforklaring, det mener byrådslederen det er statsråden som farer med.

– Faktum er, som statsråden godt vet, at det med dagens system ikke finnes et reelt alternativ til bompenger som lokal finansieringskilde. For oss er det ikke aktuelt å la være å bygge sykehjem og skoler, sier Valhammer.