Kronprinsfamilien hilste barnetoget på Skaugum

Se video.

Tradisjonen tro hilste kronprinsfamilien på barnetoget utenfor sin privatbolig på Skaugum 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 17. gang møtte kronprinsfamilien barnetoget på Skaugum i Asker. Tradisjonen startet da kronprins Olav for over 70 år siden, ble spurt av Asker kommune om kronprinsfamilien kunne tenke seg å ta imot barnetoget på Skaugum.

Med flaggborg etterfulgt av korps og veivende flagg gikk toget forbi kronprinsfamiliens bolig i Asker, og også i år fikk kronprinsparet blomster av to skolebarn fra Asker, som er født på Norges nasjonaldag.

Se video øverst i saken.

Det var en bunadskledd kronprinsfamilie som tok imot barnetoget: Kronprinsesse Mette-Marit i hardangerbunad, kronprins Haakon i askerbunad, prinsesse Ingrid Alexandra i bunad fra Vest-Agder og prins Sverre-Magnus i dress.

De to hundene Muffins Kråkebolle og Milly Kakao var også pyntet for nasjonaldagen med hver sin 17. mai-sløyfe. Senere fredag reiser kronprinsfamilien videre til hovedstaden, der hele kongefamilien samles for å vinke fra Slottsbalkongen.

Storebror Marius Borg Høiby var ikke til stede ved årets feiring på Skaugum. Han var heller ikke til stede ved fjorårets feiring.

Les også: Salutt-trøbbel på Værnes

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden