Dette skjer i dag

Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17. mai-feiring i Norge …

Barnetog over hele landet, kronprinsfamilien som hilser barnetoget i Asker fra trappen på Skaugum klokka 7 og barnetoget i Oslo som passerer foran Slottet starter klokka 10 fra Akershus festning.

Statsminister Erna Solberg feirer nasjonaldagen i Bergen, mens Den kinesiske Folkekongressens leder er på offisielt besøk til Norge og skal feire i Stavanger.

… og 17. mai-feiring i utlandet

Norge og KEiiNO har fredag de første prøvene før lørdagens finale i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel. Før det blir det 17. mai-frokost med bandet i den norske ambassadørens residens.

Samferdselsminister Jon Georg Dale deltar på det offisielle 17. mai-arrangementet i London, og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holder 17. mai-tale ved den norske skolen i Waterloo i Brussel.

Trump må bestemme seg om biltoll

Fristen utløper lørdag for USAs president Donald Trump til å bestemme seg for om han vil innføre høye tollsatser på europeisk-produserte biler.

Trump planlegger å vente med å innføre høy toll på biler mens samtalene med viktige handelspartnere pågår, ifølge kilder i industrien.

Irans utenriksminister til Kina

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif besøker Kina der han har møter med landets politiske ledelse for å diskutere regionale og internasjonale problemer.

Besøket skjer samtidig med den stadig økende spenningen mellom USA og Iran, og vil by på muligheter for å diskutere atomavtalen fra 2015, som USA trakk seg fra i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden