Dette skjer i dag

Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

17. mai-feiring i Norge …

Barnetog over hele landet, kronprinsfamilien som hilser barnetoget i Asker fra trappen på Skaugum klokka 7 og barnetoget i Oslo som passerer foran Slottet starter klokka 10 fra Akershus festning.

Statsminister Erna Solberg feirer nasjonaldagen i Bergen, mens Den kinesiske Folkekongressens leder er på offisielt besøk til Norge og skal feire i Stavanger.

… og 17. mai-feiring i utlandet

Norge og KEiiNO har fredag de første prøvene før lørdagens finale i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel. Før det blir det 17. mai-frokost med bandet i den norske ambassadørens residens.

Samferdselsminister Jon Georg Dale deltar på det offisielle 17. mai-arrangementet i London, og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holder 17. mai-tale ved den norske skolen i Waterloo i Brussel.

Trump må bestemme seg om biltoll

Fristen utløper lørdag for USAs president Donald Trump til å bestemme seg for om han vil innføre høye tollsatser på europeisk-produserte biler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump planlegger å vente med å innføre høy toll på biler mens samtalene med viktige handelspartnere pågår, ifølge kilder i industrien.

Irans utenriksminister til Kina

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif besøker Kina der han har møter med landets politiske ledelse for å diskutere regionale og internasjonale problemer.

Besøket skjer samtidig med den stadig økende spenningen mellom USA og Iran, og vil by på muligheter for å diskutere atomavtalen fra 2015, som USA trakk seg fra i fjor.