Mann pågrepet etter knivstikking i Oslo sentrum

Politiet rykket ut til Brugata i Oslo etter at en person ble knivstukket torsdag morgen.
Politiet rykket ut til Brugata i Oslo etter at en person ble knivstukket torsdag morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er pågrepet, mistenkt for å ha stukket ned en annen mann i Brugata i Oslo sentrum torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En person er alvorlig skadd etter å ha blitt stukket en eller flere ganger, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB torsdag morgen.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i en leilighet på Enerhaugen i Oslo bare timer etter hendelsen i brugata. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser Oslo-politiet på Twitter.

Personen som ble knivstukket, fikk umiddelbart hjelp av ambulansepersonell på stedet og ble kjørt til sykehus for videre behandling av skadene. Politiet kjenner så langt ikke foranledningen til voldsangrepet, men forsøker å bringe klarhet i omstendighetene gjennom avhør av vitner.

Narkomiljø

Den antatte gjerningsmannen ble sett løpende fra stedet. Han skal være av afrikansk opprinnelse og hadde på seg mørke klær.

Hendelsen ble meldt til alarmsentralen i 8.30-tida torsdag. Knivstikkingen fant sted utenfor en storkiosk i Brugata, et område hvor det ofte oppholder seg mange narkomane, og hvor det foregår narkotikaomsetning. Den skadde mannen skal være en del av dette miljøet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uprovosert angrep

En vitne VG har snakket med, sier angrepet skjedde helt uprovosert. Han fulgte etter gjerningsmannen en periode, men vedkommende begynte å løpe da han så at noen fulgte etter ham. Ifølge vitnet ble fornærmede knivstukket i ryggen.

Politiet sikret seg gode bilder av gjerningsmannen fra overvåkingskameraer som dekker åstedet.