Partene i jordbruksoppgjøret tok natten til hjelp

Departementsråd Leif Forsell (t.v.), som leder jordbruksforhandlingene fra statens side, sitter stadig sammen med lederen i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, i håp om å få på plass en avtale torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Departementsråd Leif Forsell (t.v.), som leder jordbruksforhandlingene fra statens side, sitter stadig sammen med lederen i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, i håp om å få på plass en avtale torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Partene i jordbruksoppgjøret satt i forhandlinger hele natt til torsdag i håp om å få på plass en avtale før fristen utløper ved midnatt natt til 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Partene har forhandlet i hele natt. Forhandlingene fortsetter utover formiddagen, skriver statens forhandlingsleder Leif Forsell i en SMS til NTB torsdag morgen.

– Partene tar sikte på at det skal bli en avklaring i løpet av dagen, legger han til.

Norges Bondelag bekrefter at det var forhandlinger gjennom natten.

– Det er nye forhandlingsmøter nå på morgenen/formiddagen. Det er fremdeles sluttfase og intenst, skriver kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i en tekstmelding til NTB.

Bakgrunn: Press mot KrF før innspurten i landbruksoppgjøret

Bøndenes opprinnelige krav hadde en ramme på 1,92 milliarder kroner, mens statens tilbud var på 1 milliard. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag forhandler sammen, med staten ved Landbruks- og matdepartementet som motpart.

Fra bøndenes side er det knyttet ekstra spenning til årets oppgjør, som gjelder inntektsåret 2020, fordi Landbruksdepartementet er overtatt av KrF-nestleder Olaug Bollestad.

I fjor krevde bøndene 1,8 milliarder, mens oppgjøret til slutt landet på 1,1 milliarder.

I år har bondeorganisasjonene i sitt krav tydelig prioritert å løfte kornproduksjonen, styrke strukturen i næringen og satse på frukt, bær og grønt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden