Norsk kaptein valgt som ny sjef for 100.000 piloter

Flykaptein Jack Netskar er valgt til ny leder for det internasjonale fygerforbundet IFALPA. Han er samtidig nestleder i Norsk Flygerforbund.
Flykaptein Jack Netskar er valgt til ny leder for det internasjonale fygerforbundet IFALPA. Han er samtidig nestleder i Norsk Flygerforbund. Foto: IFALPA og NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På det internasjonale flygerforbundets kongress ble norske Jack Netskar valgt som ny leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale flygerforbundet IFALPA har mer enn 100.000 medlemmer i nesten 100 land. Det har sitt hovedkvarter i Canada og skal nå ledes av den norske flykapteinen Jack Netskar.

– IFALPA kan ikke stoppe liberaliseringen, men vi kan påpeke de negative konsekvensene. Det er viktig for oss, sier Jack Netskar til tidsskriftet Fri fagbevegelse.

– Du kan kalle det en demontering av regelverket, eller begrensninger i regelverket, sier han om liberaliseringen som finner sted.

Den nyvalgte lederen for verdens piloter sier også at det vil være viktig å beholde kvaliteten på den tekniske siden.

– Flyselskapene har hatt tilgang til mange gode piloter. Yrket har vært preget av profesjonalitet. Det er i denne forbindelse mange elementer å ta tak i for IFALPA, blant annet tilgangen til markedet og reglene for eierskap, sier han til samme tidsskift.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Netskar mener det vil være viktig å ta hensyn til arbeidstakerne i den pågående prosessen, og at det er en utfordring med «atypiske og til og med falske ansettelsesmodeller, og piloter på null timers kontrakter».

– En reell flysikkerhetsutfordring i dagens luftfart, mener han.

Den nyvalgte lederen for pilotenes verdensorganisasjon er fortsatt nestleder i Norsk Flygerforbund (NF) som har vært tilknyttet LO siden 2015.