Ektepar i 50-årene mistet livet i boligbrann

To hus brant ned natt til søndag. To personer mistet livet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
To hus brant ned natt til søndag. To personer mistet livet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var et ektepar i 50-årene som mistet livet i boligbrannen i Lier natt til søndag. Årsaken til den eksplosive brannen er fremdeles ukjent. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politiet har grunn til å tro at det er de to som er registrert på adressen hvor de ble funnet, som er omkommet i brannen. Dette er et ektepar i 50-årene. Men vi ønsker å få bekreftet en sikker identitet før vi frigir navnene på de avdøde, sier politiadvokat Jarle Vist i Sørøst politidistrikt.

De tekniske undersøkelsene på åstedet starter tirsdag, med bistand fra Kripos.

To andre personer, en kvinne og en mann, ble også skadd i forbindelse med brannen. De kom seg ut ved å hoppe fra husets andre etasje og fikk mindre bruddskader. De to er de voksne barna til ekteparet i 50-årene. De skadde skal etter planen avhøres i løpet av dagen, opplyser politiet.

Avhører naboer

Nødetatene ble varslet om brannen i trehusbebyggelsen på Lierstranda i Buskerud 38 minutter over midnatt natt til søndag. Brannen startet i en tomannsbolig, og flammene spredde seg derfra til to nærliggende hus. Det ene er nå revet, og det andre totalskadd.

Rundt 40 personer ble evakuert i området rundt brannen, og totalt 18 personer ble innlosjert på hotell.

– Vi gjennomførte en rekke avhør av naboene som bor i nærområdet søndag. Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger som kan kaste lys over brannårsaken. Flere naboer blir avhørt i dag, sier Vist.

Etterlyser tips

Politiet etterforsker saken bredt og undersøker flere hypoteser. Ifølge TV 2 utelukker ikke politiet at brannen kan ha vært påsatt.

Politiet etterlyste søndag tips fra eventuelle vitner som kan ha observert noe i tidsrommet fra før midnatt og fram til cirka klokka 00.38 natt til søndag.

Ifølge Vist har det foreløpig ikke kommet tips som omhandler brannårsak eller eventuelle gjerningspersoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden