Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser etter boligbrann

To personer mistet livet etter boligbrannen i Lierskogen i Buskerud natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
To personer mistet livet etter boligbrannen i Lierskogen i Buskerud natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet vil mandag gå inn i brannruinene i tomannsboligen på Lier for å gjennomføre tekniske undersøkelser. To personer mistet livet i den eksplosive brannen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De tekniske undersøkelsene vil bli iverksatt for fullt i dag. Nå er åstedet kjølnet helt ned, og det blir mulig å gå inn der nå. Brannårsaken er fremdeles ukjent, og vi er selvfølgelig spente på hva de tekniske undersøkelsene vil avdekke, sier politiadvokat Jarle Vist i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

Vist ønsker ikke å gå ut med de avdødes identitet. De to omkomne var registrert boende i samme hus, og de pårørende er blitt informert.

Avhører naboer

Nødetatene ble varslet om brannen i trehusbebyggelsen på Lierstranda i Buskerud 38 minutter over midnatt natt til søndag. Brannen startet i en tomannsbolig, og flammene spredde seg derfra til to nærliggende hus. Det ene er nå revet, og det andre totalskadd.

Rundt 40 personer ble evakuert i området rundt brannen, og totalt 18 personer ble innlosjert på hotell.

– Vi gjennomførte en rekke avhør av naboene som bor i nærområdet i går. Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger som kan kaste lys over brannårsaken. Flere naboer vil bli avhørt i dag, sier Vist.

Utelukker ikke påsettelse

Politiet etterforsker saken bredt og undersøker flere hypoteser. Ifølge TV 2 utelukker ikke politiet at brannen kan ha vært påsatt.

I tillegg til de to omkomne, ble en kvinne og en mann, som bodde i samme tomannsbolig, skadd. De kom seg ut ved å hoppe fra husets andre etasje.

– De ble ikke alvorlig skadd, og det er kun snakk om bruddskader. De to vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Vist.

Politiet etterlyste søndag tips fra eventuelle vitner som kan ha observert noe i tidsrommet fra før midnatt og fram til cirka klokka 00.38 natt til søndag. Ifølge Vist har det foreløpig ikke kommet tips som omhandler brannårsak eller eventuelle gjerningspersoner.

Personvernpolicy