Kraftig brann i bygård i Oslo slukket

Det brenner kraftig i en leilighet i Munkedamsveien i Oslo sentrum. Brannvesenet jobber på stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Det brenner kraftig i en leilighet i Munkedamsveien i Oslo sentrum. Brannvesenet jobber på stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den kraftige brannen i en bygård i Munkedamsveien i Oslo er slukket. Nesten alle de evakuerte har fått flytte hjem igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen klokken 20.36 søndag kveld. Om lag tre timer senere ble brannen slukket.

– 24 personer ble evakuert. Innflyttingsstatus på dem som bor i leiligheten under der brannen startet, er usikkert, men bortsett fra dem har alle fått flytte hjem igjen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB like før klokken 5.30.

Brannvesenet vil være på stedet fram til klokken 8 mandag morgen.

– Vi har gjort straksavhør og straksetterforskning. Det vil bli gjort undersøkelser av åstedet i ettertid, sier Stokkli og sier årsaken til brannen ikke er kjent.

Første melding om brannen handlet om røyk i en av leilighetene i bygården. Deretter spredte brannen seg i takkonstruksjonen, og det var fare for at den kom til å spre seg til andre leiligheter i andre oppganger i bygården og i resten av kvartalet. Ingen bodde i leiligheten det begynte å brenne i.

Brannvesenet betegnet brannen som kraftig, og det ble startet omfattende evakuering av beboere.

– I en av leilighetene har det brent kraftig, det har også brent i takkonstruksjonen og i etasjeskiller i femte og sjette etasje, sa Stokkli til NTB søndag kveld.

Bygården i Munkedamsveien i Oslo sentrum betegnes som en såkalt 1890-bygård.

Personvernpolicy