Mann nekter straffskyld for gjentatte overgrep mot datteren

Vadsø, NOR 20170611. Øst-Finnmark tingrett i Vadsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Vadsø, NOR 20170611. Øst-Finnmark tingrett i Vadsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag starter rettssaken mot en mann i 60-årene fra Finnmark som er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot sin egen datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øst-Finnmark tingrett i Vadsø har satt av tre dager til saken. Tiltalen mot mannen er tatt ut av Statsadvokatene i Troms og Finnmark. Overgrepene mot datteren, som er født i 1986, har ifølge påtalemyndigheten skjedd i perioden 1990 til 1997.

– Han stiller seg uforstående til tiltalen og erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Jens Bernhard Herstad, til NTB. Han sier at klienten føler seg forhåndsdømt og isolert av lokalsamfunnet.

Ifølge tiltalen har mannen begått gjentatte overgrep som likestilles med samleie, og overgrepene har ført til at fornærmede har fått betydelige helseskader.

Mannen er tiltalt etter bestemmelsene i den gamle straffelovens paragraf 195 om seksuell omgang med barn under 14 år og under 10 år. Øvre strafferamme er 21 års fengsel.