NRK: Regjeringen lover nye politibiler

Politiet får 100 millioner kroner til å skifte ut utstyr, som bilene. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Politiet får 100 millioner kroner til å skifte ut utstyr, som bilene. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge budsjettlekkasjer får politiet 100 millioner kroner til å kjøpe nytt utstyr. Langt mer enn i statsbudsjettet, men det er ikke nok, mener Politiets fellesforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag legges revidert nasjonalbudsjett fram. Her varsler regjeringen at de vil sette av mer penger til politiet, melder NRK.

De melder at regjeringen vil gi 100 millioner kroner mer til politiet, enn det som var forhandlet fram i årets statsbudsjett, da de fire regjeringspartiene forhandlet i fjor høst.

Disse midlene skal ifølge NRK gå til nye biler, noe politiet lenge har bedt om.

– Nå har vi økt rammene til politiet ganske mye. Innenfor de rammene vi nå gir, har politimestrene rom for å gjøre utskiftninger i utstyrspakken. Ansettelsen av flere politifolk har til nå vært helt nødvendig, så må man i hvert enkelt politidistrikt vurdere hva man skal bruke ressursene på fremover, sier justisminister Jøran Kallmyr til NRK.

Justisminister Jøran Kallmyr. Foto: Martin Huseby Jensen
Justisminister Jøran Kallmyr. Foto: Martin Huseby Jensen

Men 100 millioner kroner langt fra nok.

– Det er positivt at det kommet penger, men jeg presiserer strekt at norsk politi ikke er friskmeldt med de pengene som kommer. Men det er gledelig, og grunn til å gi ros for at det kommer mer penger, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund.