Søket etter savnet i Nannestad-brann starter mandag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vil gå inn i brannruinene i rekkehusboligen i Nannestad i Akershus mandag for å lete etter personen som fortsatt er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har nå gjort en jobb med å sikre åstedet og kriminalteknikere har vært her, men det er nå klart at selve søket vil skje ved bruk av hund mandag, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Brannmannskap holdt vakt ved huset på Maura natt til søndag. Det er lagt ned blomster foran det utbrente huset.

Nødetatene ble varslet om brannen klokka 4.12 natt til lørdag. Det var fire personer i boligen da det begynte å brenne. Tre klarte å komme seg ut selv, to av dem ved å hoppe ut fra andre etasje. De pådro seg skader både fra brannen og fra fallet.

– De tre er sendt til Ahus for oppfølging. Én av dem er betegnet som lettere skadd. Jeg kjenner ikke skadeomfanget til de to andre, sier Samuelsen til NTB.

Av sikkerhetsmessige årsaker har verken politiet eller brannmannskaper kunnet bevege seg inn i det nedbrente huset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet var ferdig med etterslukkingen på stedet ved 16-tiden lørdag, men klokka 21.20 ble de varslet om at brannen hadde blusset opp igjen. Rundt halvannen time senere var ilden slukket igjen.

– Det kan være mye varme som ligger skjult mellom materiale som har brent, forklarte vaktleder Espen Stabell i Øst 110-sentral til NTB natt til søndag.

Kriseteamet i Nannestad kommune var tidlig lørdag morgen på plass på brannstedet. Senere har kommunen valgt å utvide kriseteamet. Ordfører Hans Thue i Nannestad har selv vært på stedet.