Elev pågrepet etter spøk om skoleskyting på Osterøy

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har løslatt en elev på Osterøy videregående skole som ble pågrepet fredag etter å ha fremsatt en trussel om skyting på skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trusselen var et bilde som ble delt på Snapchat der en person poserte med et våpen og en tekst som politiet oppfattet som en trussel om skoleskyting. Politiet fikk også vite hvem som hadde sendt bildet og hvilken skole vedkommende gikk på, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding lørdag.

Eleven erkjente i avhør å ha sendt bildet til noen av sine venner og at dette var ment som en spøk. Politiet opplyser at etterforskningen så langt ikke har avdekket annet enn at dette er tankeløs kommunikasjon og aldri var ment som en konkret trussel. Saken er fortsatt under etterforskning.

Les også: Skoleelever sendes hjem etter trussel om skoleskyting

Den siktede eleven ble løslatt fra arresten i Bergen lørdag. Skolen er orientert om saken og vil følge opp elevene og tilsatte mandag.

– Politiet ser alvorlig på saken. Vi tolererer ikke slike handlinger, og alle slike trusler blir etterforsket, skriver operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.