Seilbåt kan ha forlist utenfor Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedredningssentralen avslutter søket ved Helleneset utenfor Bergen, ettersom det ikke er noen tegn til forlis eller er personer som er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har blitt søkt med redningsskøyte, brannbåt, politibåt og helikopter uten at det er gjort funn som kan tilsi at det har vært et forlis.

Det er så langt ikke gjort noe funn etter seilbåten som kan ha forlist ved Helleneset i Bergen, opplyser Vest politidistrikt, skriver Bergens Tidende.

– Seilbåt ble plutselig borte

Nødetatene ble varslet om det mulige forliset klokken 14.30 fredag ettermiddag,

Det var en melder på land som varslet om det han mente kunne være en seilbåt som hadde gått ned, får NTB opplyst av Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

– Vi har en melder på land som har meldt ifra at han har observert en seilbåt som plutselig ble borte, og vedkommende antok at den sank med en gang, sier redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen.

Ifølge redningsleder Frøland har sivile fartøy kjørt gjennom området, i tillegg til at brannbåt og politibåt bistår.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Situasjonen fremstår litt merkelig

– Så langt er det ingenting som tilsier at det er noe forlis. Det er ingenting som bekrefter at det er en seilbåt som har gått ned. Ingen gjenstander flyter på sjøen, og det er fint vær, rolig sjø og god sikt. Hele situasjonen fremstår litt merkelig, sier Frøland.

Det er så langt ikke blitt observert noen båt, og det har heller ikke kommet noen andre meldinger om forholdet, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Nødetatene vil kartlegge området for å forsikre seg så godt som mulig under gjeldende forhold.

Nye tall: 21 personer har druknet hittil i år