Varhaug-tiltalte lette etter tilfeldig drapsoffer

Funnstedet på Varhaug i forbindelse med drapet på Sunniva Ødegård.
Funnstedet på Varhaug i forbindelse med drapet på Sunniva Ødegård. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

18-åringen som er tiltalt for drapet på Sunniva Ødegård (13) i fjor sommer, skal på forhånd ha bestemt seg for å ta livet av en tilfeldig person.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 13 år gamle jenta ble drept på Varhaug klokken 22.45 den 29. juli 2018. Ifølge tiltalen ble 13-åringen slått i hjel med en hammer og døde av hjerneblødninger. Tiltalen omfatter også likskjending.

– Den tiltalte 18-åringen har i avhør erkjent straffskyld for drap, sier statsadvokat Nina Grande.

18-åringens forklaringer om hvorfor han drepte jenta blir sentrale i vurderingen om hvorvidt han skal dømmes til forvaring.

I flere timer hadde han beveget seg rundt i bygda. Han forklarer selv at han skal ha jaktet et vilkårlig offer. Det er blant annet på bakgrunn av mannens uttalte ønske om å drepe noen vilkårlig – og at han faktisk gjennomførte dette – at påtalemyndigheten vurderer å legge ned påstand om forvaring under rettssaken som starter i Jæren tingrett onsdag.

Ettersom den tiltalte var 17 år og således mindreårig da drapet skjedde 29. juli i fjor, er maksstraffen han kan dømmes til 15 år i fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I begynnelsen av mai dømte Høyesterett en gutt som var 17 år på gjerningstidspunktet til forvaring i inntil fire år for et drapsforsøk mot et forsvarsløst offer.

– Høyesteretts konklusjon i denne saken vil trolig få betydning for om det skal legges ned påstand om forvaring eller fengselsstraff i vår sak, sa Grande til NTB i slutten av mars, da tiltalen i Varhaug-saken ble kjent.